Oprea Horia

Oprea Horia

Şcoala Gimnazială Nr.6 Râmnicu Sărat

"Omul nu poate deveni om decât dacă este educat"-J.A.Comenius

Pagina elevului

talent1.png
În această pagină ne propunem să promovăm talentele copiilor din şcoala noastră: poezie, proză, reportaj, eseu, desen, muzică sau orice altceva ce constituie obiectul preocupărilor voastre.
Pentru că talentul trebuie descoperit şi promovat, vă invit pe toţi să publicaţi creaţiile voastre. Cum? Simplu. Toate materialele vor fi strânse de administratorul paginii web a şcolii, vor fi citite, iar cele mai bune vor fi postate la "pagina elevului". Mult succes!


CREDE ÎN TINE ŞI VEI REUŞI MEREU...

SPÎNU FLORINA
Clasa a VII-a A


Povestea lui Andrei se referă la forţa proprie şi la puterea de a crede în noi înşine.
Andrei era un băieţel care nu avea prieteni. Pentru el şcoala era un loc în care era considerat un ciudat. Se întreba mereu de ce este tratat astfel. Răspunsul l-a aflat într-o zi când şi-a făcut curaj să îi ceară unui coleg să îi spună de ce toată lumea se poartă aşa cu el. Acesta i-a spus că nimeni nu îl place deoarece este prea rece şi parcă ar trăi în altă lume, departe de oricine altcineva, în afară de gândurile sale. De fiecare dată când cineva voia să se împrietenească cu el, părea că nici măcar nu există, iar el a fost mereu prea timid pentru a-şi face prieteni.
A înteles, în sfârşit, ce era greşit în atitudinea lui şi de atunci Andrei a încercat să se schimbe. Şi a reuşit. Nu mai era retras, avea mulţi prieteni, lumea aceea în care se izolase până atunci dispăruse.
Toate se întâmplaseră datorită încrederii în sine că putea să schimbe ceva în viaţa lui, să fie ca toţi ceilalţi.
PRIETENIA ÎN VIAŢA UNUI OM

DRĂGHICIU LAURA ELENA
Clasa a VII-a A


Cristina era o fată foarte bogată. La şcoală ea avea un grup de prieteni la fel de bogaţi ca şi ea. Într-o zi, casa Cristinei a ars în urma unui incendiu. Când a mers la şcoală, prietenii ei nu o mai băgau în seamă pentru că era săracă. Cristina şi-a dat seama că acele persoane îi erau prieteni doar pentru că avea bani. Maria, colega ei, care nu prea avea bani, a încercat să o consoleze. A fost alături de ea, a susţinut-o şi a ajutat-o. Din acea zi ele au devenit foarte bune prietene.
„A scoate prietenia din viaţă este ca şi cum ai scoate soarele din lume.” Fără prieteni, omul ar fi singur. Prietenii adevăraţi sunt aceia care te ajută când îţi este greu şi care plâng odată cu tine. De obicei, prietenii adevăraţi sunt aceia pe care îi ai încă din copilărie.
„Prietenul la nevoie se cunoaşte.” Atunci când îţi este greu îţi dai seama care îţi sunt prietenii adevăraţi. Chiar dacă nu te pot ajuta financiar, măcar moral şi tot primeşti un ajutor de la cei apropiaţi. Uneori, sprijinul moral este mai important decât cel financiar.COPILĂRIE

MESSARESIU ANDREEA
Clasa a VIII-a A


Stau şi privesc
Poze de demult
Peste care anii au trecut.
Eram mici copii
Nu ne gândeam la prostii
Totul era doar un joc
Plin de noroc
Niciodată nu greşeam
Niciodată nu pierdeam
Acum, anii au trecut
Nu mai e ca la început
Nu mai suntem copii
Nu mai putem face lucrurile vii
Nu mai putem da timpul înapoi
Oricât am vrea noi
Dar am rămas cu amintiri
Şi cu multe fericiri.
Partea de jos a paginii web
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one